Pengumuman

Blog ini sudah berpindah ke alamat baru

www.nohomar.com .

 Blog ini masih akan mendapat update dan pautan posting terkini dari Blog baru.

Terima Kasih kepada semua pengunjung Blog Hati Malaya.

Thursday, July 3, 2008

Sidang Akhbar Premis Perniagaan MARA

4 comments:

saiful said...

assalamualaikum,, dato` ,



Saya rizal ingin ucap taniah kepada Dato` kerana Menjadi Dan di lantik Sebagai menteri penbangunan usahawan dan koperasi, tujuan saya menghantar email ini , kerana ingin mengadu atau bercerita , saya seorang yg baru ingin memula kan perniagaan , dan saya dan kawan2 saya sudah pun membuat pinjaman di sme bank pada bulan disember 2007,

dan sehingga sekarang ni loan kami belum di lulus kan , yg pelik nya kami sudah beri apa yg dia org nak walau pun tidak tersenarai di dlm borang, kami buat loan atas dasar ingin cebur perniagaan baru (Pembersihan kawasan) akan tetapi bank nak kan letter of award dari kami, dan kami dah bagi untuk menunjuk kan syarikat kami memang mempunyai projek, kami beri 2 letter of award akan tetapi bukan projek pembersiahan tapi kami beri projek buat longkang untuk perhentihan kapal , dan projek buat surau , akan tetapi bank nak letter of award permbersihan , mcm yg saya cak tadi kami buat loan atas dasar ceburi perniagaan baru, apabila kami dpt duit loan itu baru kami akan beli barang2 yg perlu dan kami akan cari projek dan dapat projek, perkara ini telah saya cerita kan pada pn maimunah ketua unit kredit, saya tak tahu nak buat mcm mane lg sepatut nya mereka kena membantu akan tetapi sebaliknya, saya harap Dato` dapt membantu saya dan kawan2 saya, Dan saya sedia untuk berjumpa dgan dato` secara personal untuk selesai kan perkara ini. assalamualaikum, saifuldinar@msn.com

Noh bin Haji Omar said...

Salam,terima kasih kepada saudara saiful yg sudi melayari blog saya.

Berkenaan permohonan pinjaman SME Bank,adalah dipohon saudara menghubungi dan berbincang dengan Setiausaha Sulit Kanan saya-En.Saiful di ting 15,bangunan MECD, Putrajaya ataupun pegawai saya-En.Khir di Ting.9.Mereka berdua telah saya amanahkan untuk menjaga hal-ehwal SME Bank.

Anonymous said...

Salam datuk,

Saya ingin berkongsi pengalaman saya berniaga disebuah kompleks membelibelah di Shah Alam dua tahun lepas.

Kedai saya pada mulanya terletak dilokasi yang agak strategik, mudah dilihat kerana berada dibahagian depan.

Malangnya, setelah tiga tahun berniaga disitu, pihak pentadbiran kompleks yang diterajui oleh bukan bumiputra mengarahkan saya berpindah dibahagian belakang, dilokasi yang agak tersorok.

Alasannya adalah kerana konsep perniagaan saya tidak sesuai berada dibahagian depan ( saya berniaga alatulis)

Setelah rayuan demi rayuan yang saya kemukakan tidak mendapat perhatian daripada pihak kompleks, saya akhirnya akur berpindah dibahagian belakang hinggalah sekarang.

Rupa-rupanya kedai yang telah dikosongkan itu disewa pula peniaga baru berbangsa Cina.

Kesan nya memang dirasai kerana para pelanggan tidak menyedari ada kedai dibahagian belakang.

Apa yang ingin saya sampaikan disini ialah, para usahawan Melayu sentiasa menghadapi cabaran.

Ditangan pemimpin seperti datuklah kami bergantung harapan untuk membela, membimbing dan memberi peluang berniaga dipremis-premis perniagaan seperti MARA yang sewanya amat berpatutan.

...Kalam Budiman

Usahawan Jaya said...

Assalamualikum Datuk,

Tahniah saya ucapkan pada MARA Cawangan Besut di atas kecekapan mereka menguruskan dan meluluskan permohonan pinjaman saya. Namun begitu saya amat terkilan dengan sistem pengurusan Pejabat MARA Terengganu kerana terus-menerus memberikan alasan mengapa mereka tidak dapat menguruskan permohonan di peringkat negeri dengan segera.Saya berharap pihak Datuk dapat menyiasat tentang perkara ini.

Sekian terima kasih